BEYAZ ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Malzemeler
8 çorbakaşığı tuzsuz yağ
300 gr çiğ krema
9 adet yumurta
225 gr bitter çikolata
10 çorbakaşığı toz şeker
400 gr beyaz çikolata
1 yaprak jelatin

ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ
Öncelikle bir sos kabında bitter çikolatayı eritip, soğumaya bırakın. Kek kalıbını iyice yağlayın. 5 yumurtanın sarısıyla şeker ve tuzsuz yağı benmari usulü eritip karıstırın.
Krema kıvamına çikolata karışımının içine boşaltın. İyice çırptığınız beş yumurtanın akını da karışıma katıp kek kalıbına boşaltın. Üzerinde küçük kabarcıklar olmamasına özen gösterin. 190° fırında 50-55 dakika kadar pişirin. Iyice kabardıktan sonra kalıbın içinde soğumaya bırakın. İki çorbakaşığı suyun içinde jelatini eritin. 225 gr beyaz çikolatayı eritip, içine çırpılmış 4 yumurta sarısını ve 150 gr kremayı ilave edin. Jelatini ve iyice çırpılmiş 4 yumurta akını çikolata karışımına katın, iyice karıştırın. Soğumaya bıraktığnız keki eninine ikiye kesin ve beyaz çikolatalı karışımı iki katın arasına sürün. Yavaşça bastırdıktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirin. Üst kreması için, kalan beyaz çikolata ve 150 gr kremayı bir kapta eritip, karışımı iyice soğuyan kekin üstüne ve çevresine sürün. Üzerini parça çikolatayla süsledikten sonra, bir süre daha buzdolabında bekletip servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

1 yorum :

  1. Çok güzel pasta müsadenle forumda yayınlıyorum hocam nickimdeki forum.

    YanıtlaSil

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri