Hamur Malzemesi:
5 gr. tuz
2 adet yumurta
500 gr. un
5 gr. tuz
2 adet yumurta
500 gr. un
İç Malzeme:
700 gr. ceviz
250 gr. sıvı yağ
1 su bardağı su
700 gr. ceviz
250 gr. sıvı yağ
1 su bardağı su
Şerbet Malzemesi:
1 kg. su
1200 gr. şeker
Yarım limon suyu
Tavaş baklavası yapılışı :
Yufka için hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. 40 parçaya ayrılarak yufkalar açılır. Bir tepsiye aralarına yağ sürülüp, ceviz serpilerek, yufkalar bitene kadar bu işleme devam edilir. Taş fırında 45 dakika pişirilir. Çıktıktan sonra şerbet üzerine dökülür ve dinlendirilir.Soğuk olarak servis yapılır.
1 kg. su
1200 gr. şeker
Yarım limon suyu
Tavaş baklavası yapılışı :
Yufka için hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. 40 parçaya ayrılarak yufkalar açılır. Bir tepsiye aralarına yağ sürülüp, ceviz serpilerek, yufkalar bitene kadar bu işleme devam edilir. Taş fırında 45 dakika pişirilir. Çıktıktan sonra şerbet üzerine dökülür ve dinlendirilir.Soğuk olarak servis yapılır.
Not : Kurban bayramının yaklaştığı şu günlerde bayram tatlısı olarak farklı bir baklava tarifi arıyor iseniz tavaş baklavasını denemenizi tavsiye ederim. Denizli ilimize özgü tavaş baklavasının en önemli püf noktası pişirilme şekli eğer imkanınız var ise taş fırında pişirmenizi tavsiye ederim bazı fırınlar çok uygun fiyata pişiriyorlar.Ama pişirmek için taş fırın bulamazsanız eğer normal fırında da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder