Ceviz ezmesi tatlısı yapılışı :
1 kg. irmik ve 1 kg dövülmüş ceviz bir kaba konur. Diğer yandan bir bardak su bir tencere içinde, ateş üzerinde ılıklaştırılır. 1 kg. şeker ılık su üzerine dökülerek eriyinceye kadar karıştırılır. Şeker eriyince, irmik ve ceviz karışımı eklenerek iyice karıştırılır. Kıvama gelen bu karışım, pudra şekeri serpilmiş bir tepsiye dökülerek, kaşığın ters yüzü ile aynı kalınlıkta yayılır ve baklava kesimi yapılır.
Not: Burdur ilimize özgü ceviz ezmesi tatlısı özellikle hediye olarak il dışına götürülen tatlı çeşidinin en yaygın olanıdır.Sizde evinizde kolayca deneyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder