Malzemesi:
2 kg bal kabağı,
2,5 su bardağı toz şeker
Kabak tatlısı yapılışı :
Kabak iri iri dilimlenip soyulur ve çekirdekleri çıkartılır. Kabak iki üç parmak genişliğinde istenilen uzunlukta ince ince doğranır. Büyük ve yayvan bir tencereye dizilirken aralarına şeker serpilir. Kabak üstü kapalı olarak bir gece bekletilir. Gece şeker ile bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de tencerenin kapağı açık olarak pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınarak dövülmüş ceviz içi veya fındık içi üzerine serpilir.
Not : Aydın ilimize özgü kabak tatlısı hem çok lezzetli hemde çok hafif bir tatlıdır. Kabak tatlısını değişik olarak tahin ile de yapabilirsiniz tahinli kabak tatlısı tarifini de en kısa zamanda yayınlarım.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder