Malzemeler:
Yarım kilo karadut
750 gr şeker
1 su bardağı su
½ Limon suyu
Yarım kilo karadut
750 gr şeker
1 su bardağı su
½ Limon suyu
Karadutlu lor tatlısı yapılışı:
Dutları yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra, bir tencereye 750 gr şeker ve 1 su
bardağı suyu ekleyip ocağa koyun Şeker eriyip şerbet kaynamaya başlayınca
içerisine ayıkladığınız dutları atıp bir süre daha kaynatın. Reçel kıvamını alınca yarım
limon suyunu ekleyerek reçeli ocaktan alıp soğumaya bırakın. Reçel soğuyunca cam
bir kavanoza doldurun. Dilerseniz siz bu tatlıyı hazır dut reçeli ile de
hazırlayabilirsiniz. Dut reçelini dut mevsiminde hazırlamanız bu tatlıyı istediğiniz
zaman misafirlerinize sunmanızı kolaylaştırır.
Yarım kilo tatlı loru dilimleyerek servis tabaklarına alın. Lorun üzerine daha önceden
hazırlamış olduğunuz dut reçelinden dökerek servis yapın.
Dutları yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra, bir tencereye 750 gr şeker ve 1 su
bardağı suyu ekleyip ocağa koyun Şeker eriyip şerbet kaynamaya başlayınca
içerisine ayıkladığınız dutları atıp bir süre daha kaynatın. Reçel kıvamını alınca yarım
limon suyunu ekleyerek reçeli ocaktan alıp soğumaya bırakın. Reçel soğuyunca cam
bir kavanoza doldurun. Dilerseniz siz bu tatlıyı hazır dut reçeli ile de
hazırlayabilirsiniz. Dut reçelini dut mevsiminde hazırlamanız bu tatlıyı istediğiniz
zaman misafirlerinize sunmanızı kolaylaştırır.
Yarım kilo tatlı loru dilimleyerek servis tabaklarına alın. Lorun üzerine daha önceden
hazırlamış olduğunuz dut reçelinden dökerek servis yapın.
Not: İzmir ilimizin özellikle Tire ilçesinde yapılan ve burasıyla özdeşleşmiş olan bu yöresel lezzeti evde de uygulayabilirsiniz. Çocuklarında çok severek yiyeceği bir tatlı .
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder