Malzeme: (1 adet pide için)
Çifte kavrulmuş tahin,
100 gr toz şeker,
125 gr hamur.
Çifte kavrulmuş tahin,
100 gr toz şeker,
125 gr hamur.
Şekerli pide yapılışı:
Hamur yarım parmak kalınlığında açılır, üzerine her tarafına yayılacak şekilde tahin sürülür. Toz şeker tahinin üzerine serpilir. Hamur rulo şeklinde yuvarlanır. Daha sonra bir uzundan tutulup daire şekline getirilir. Merdane ile 1 cm kalınlığında açılır. Üzerine çifte kavrulmuş tahin sürülüp, fırına verilir. Fırından çıkarıldıktan sonra 5 dakika bekletilip, servis yapılır.
Hamur yarım parmak kalınlığında açılır, üzerine her tarafına yayılacak şekilde tahin sürülür. Toz şeker tahinin üzerine serpilir. Hamur rulo şeklinde yuvarlanır. Daha sonra bir uzundan tutulup daire şekline getirilir. Merdane ile 1 cm kalınlığında açılır. Üzerine çifte kavrulmuş tahin sürülüp, fırına verilir. Fırından çıkarıldıktan sonra 5 dakika bekletilip, servis yapılır.
Not: Manisa ilimize özgü şekerli pide tatlısı diğer illerde tahinli pide tatlısı olarak da biliniyor. Özellikle kış aylarında çocuklar içinde bol bol enerji kaynağı olacak şekerli tahinli pideyi denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder