ÇİKOLATALI CEVİZLİ KEK TARİFİ
ÇİKOLATALI CEVİZLİ KEK TARİFİ
Malzemeler
210 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 ½ cup toz şeker ya da 2 cup esmer toz şeker
2 cup un
2 yumurta
½ çay kaşığı karbonat
½ paket kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
1 paket Dr. Otker Gourmet Vanilin
1 cup hindistancevizi rendesi
1 cup iri parçalara bölünmüş ceviz içi
1 cup bitter parça çikolata
ÇİKOLATALI CEVİZLİ KEK TARİFİ
Fırın ön ısıtma için 180 ºC'ye ayarlanır. Kek yapı itibarı ile çok fazla kabarmadığı ve yükseklik gerektirmediği için 26 ya da 28 cm'lik çember kalıba veya eşdeğer ölçüde kare/dikdörtgen kalıba yağlı kağıt serilerek hazırlanır. Un, tuz, kabartma tozu ve karbonat birlikte elenir. Oda sıcaklığındaki tereyağı mikserin hızlı devrinde 4 dakika çırpılır. Toz şeker eklenir, 3 dakika daha çırpılır. Yumurtalar tek tek eklenir. Her yumurtadan sonra 1 dakika çırpılır ve vanilya eklenerek bir süre daha karıştırılır. Mikserin devri düşürülerek birlikte elenmiş kuru karışım eklenir ve bütünleşinceye kadar karıştırılır. Ceviz, çikolata ve hindistancevizi rendesi spatula ile hamura eklenir ve kalıba boşaltılır. Önceden ısıtılmış 180 ºC fırında 40 dakika pişirilir. Piştikten sonra tel ızgara üzerinde soğutulur. Oda sıcaklığına ulaştığında kalıptan çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır.
Etiketler:
Kek
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder