ÇİKOLATALI CUPCAKE TARİFİ
ÇİKOLATALI CUPCAKE TARİFİ
Malzemeler
220 gram tereyağı
2 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 kutu (200 ml) sıvı krema
4 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Ganaj dolgu için :
200 mililitre sıvı krema
100 gram sütlü çikolata
100 gram bitter çikolata
50 gram tereyağı
ÇİKOLATALI CUPCAKE TARİFİ
Fırın ön ısıtma için 180 ºC’ye ayarlanır. Kullanılacak cupcake kalıpları hazırlanır. Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı ve toz şeker mikser ile yaklaşık 2 dakika çırpılır. Yumurtalar tek tek eklenir. Her yumurtadan sonra mikser çalıştırılıp karışımla bütünleştirilir, sonra diğeri ilave edilir. Sıvı krema eklenir, 1-2 dakika daha çırpma işlemine devam edilir. Birlikte elenmiş un, tuz, kakao, karbonat ve kabartma tozundan oluşan kuru karışım ilave edilir, sadece bütünleşinceye kadar çok az bir süre mikser ile karıştırılır. Kalıpların 2/3’ünü dolduracak şekilde pay edilir. (12’li kalıbınız var ise iki seferde pişirebilirsiniz) Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir. Piştikten sonra tel ızgara üzerinde soğutulur. Önceden hazırlanan ganaj krema sıkma torbasına doldurularak 0,5 santim genişliğinde uç takılır. Keklerin orta kısmından sokulup çatlatmayacak ölçüde her birine krema sıkılır. Üst kısım için krema torbasına yıldız uç takılır. Düz olması tercih edilirse 1,5 santimlik düz uç da takılabilir. Kremayı sıkmaya kekin kenarından başlanır, aralıksız devam edilerek ortada bitirilir. Süsleme için üzerine çikolata parçaları, renkli şekerlemeler, antepfıstığı serpilebilir.
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Kolay Tatlılar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder