VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ TARİFİ


VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ TARİFİ

Malzemeler :
   1 litre süt  
   1 su bardağı toz şeker
   4 tepeleme çorba kaşığı un
   1 tepeleme çorba kaşığı tereyağı veya margarin
   Arzuya göre vanilya veya limon aroması
   Kedidili (savoiardi) bisküvi

Vişneli sos için :
  3 su bardağı vişne suyu
  3 çorba kaşığı nişasta
  yarım su bardağı toz şeker 

Yapılışı :
   Öncelikle bisküvileri minik parçalara halinde doğrayın.kupların veya bardakların diplerine bu parçalardan 4-5 tane ekleyin.(bisküvileri süt vb. ile ıslatmanıza gerek yok,sıcak muhallebi ile yumuşayacaklardır.)
   Bir tencereye sütü,toz şekeri ve unu katın. Orta ateşte yoğunlaşıp kaynayıncaya kadar çırpma teli ile karıştırarak pişirin.Kaynamaya yakın yağı ve istediğiniz aromayı katın.Pişen muhallebinizi kuplara  paylaştırın.
   Yine bir tencereye vişne suyu,nişasta ve toz şekeri ekleyip çırpma teli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.Kıvam alan sosu soğuyan muhallebilerin üzerine dikkatlice dökün.Buzdolabında soğutun.Afiyet olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri