VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ TARİFİ
VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 tepeleme çorba kaşığı un
1 tepeleme çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Arzuya göre vanilya veya limon aroması
Kedidili (savoiardi) bisküvi
Vişneli sos için :
3 su bardağı vişne suyu
3 çorba kaşığı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
Yapılışı :
Öncelikle bisküvileri minik parçalara halinde doğrayın.kupların veya bardakların diplerine bu parçalardan 4-5 tane ekleyin.(bisküvileri süt vb. ile ıslatmanıza gerek yok,sıcak muhallebi ile yumuşayacaklardır.)
Bir tencereye sütü,toz şekeri ve unu katın. Orta ateşte yoğunlaşıp kaynayıncaya kadar çırpma teli ile karıştırarak pişirin.Kaynamaya yakın yağı ve istediğiniz aromayı katın.Pişen muhallebinizi kuplara paylaştırın.
Yine bir tencereye vişne suyu,nişasta ve toz şekeri ekleyip çırpma teli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.Kıvam alan sosu soğuyan muhallebilerin üzerine dikkatlice dökün.Buzdolabında soğutun.Afiyet olsun..
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Sütlü Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder