TAHİN PEKMEZLİ KATMER TARİFİ
TAHİN PEKMEZLİ KATMER TARİFİ
Malzemeler :
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı tahin
2 adet yufka
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı file antep fıstığı
Üzerine:
1 su bardağı antep fıstığı
Yapılışı :
Yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine yarım çay bardağı tahin sürüp, pekmez gezdirin. 1 çorba kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı antep fıstığı serpin. Yufkanın karşılıklı iki tarafını hafif üst üste gelecek şekilde ortada birleştirin. Karşılıklı diğer iki tarafı da aynı şekilde hazırlayıp kare şekline getirin. Yufka uçlarının açılmaması için iç taraflarına az miktarda su sürün. Yapışmaz yüzeyli tavada, kısık ateşte önlü arkalı kızartın. Kalan 1 adet yufka ve malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Dilimleyip, üzerine antepfıstığı serperek servis yapın.
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder