RUMELİ BÖREĞİ TARİFİ
RUMELİ BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
6 su bardağı un
1 çorba kaşığı sirke
Bir buçuk tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar ılık su
Aralarına sürmek için:
3 su bardağı sıvıyağ
İçi için:
750 gram pırasa
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
250 gram kıyma
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı :
Yoğurma kabına unu eleyin. Sirke ve tuz ilave ettikten sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ılık su katarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 15-20 dakika dinlendirin ve 3 parçaya ayırın. Her parçayı 10 adet bezeye ayırın ve toplam 30 adet beze elde edin. Önce 10 adet bezeyi unlayarak kahve tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına 1 su bardağı sıvıyağ sürerek üst üste koyun. Daha sonra tek bir yufka olacak şekilde açın. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Toplam 3 adet büyük yufka elde edin. İç harç için tereyağı, kıyılmış pırasa ve soğanı tencereye alıp kavurun. Kıyma katın ve 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave ettikten sonra tüm malzemeyi karıştırıp, soğumaya bırakın. Soğuyan iç harcı üçe ayırın. Açtığınız 3 adet yufkayı ortadan ikiye kesin ve toplam 6 adet yarım yufka elde edin. Yufkanın yuvarlak kısmına pırasalı iç harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. 7-8 cm uzunluğunda kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Etiketler:
Börek Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder