PAZILI PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
- 4 yufka
- 1 bağ pazı
- Biraz peynir
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
Yapılışı :
Pazıları yıkayıp kaynar suda 1-2 dakika bekletip alıyoruz ve doğruyoruz...İçerisine peynirde ekleyip karıştırıyoruz...1 tane yufkamızı tezgaha seriyoruz...sıvıyağ ve suyu karıştırıp fırça yardımıyla yufkamızın hertarafını ıslatıyoruz...2.yufkayıda üzerine serip 4'e yada 8'e bölüyoruz...içerisine hazırlamış olduğumuz harçtan koyup kenarlarını içe katlayarak rulo yapıyoruz...Diğer yufkalarada aynı işlemi yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında kızarana dek pişiriyoruz...veee çıtır çıtır böreğimiz hazır afiyet olsuun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder