ÇÖREK OTLU TUZLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
1 paket margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı çörekotu
yarım çay bardağı toz şeker (veya 1 çorba kaşığı pudra şekeri)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (içine beyazı,dışına sarısı)
1 kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı çörekotu
yarım çay bardağı toz şeker (veya 1 çorba kaşığı pudra şekeri)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (içine beyazı,dışına sarısı)
1 kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Yapılışı :
Unu az az ekleyerek tüm malzemeleri bir arada yoğurun.(öncelikle 1.5 su bardağı un ekleyip daha sonra kıvamına göre ilave edin.) Hamurunuzdan cevizden daha küçük minik parçalar alarak yuvarlayın.Üzerlerine yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder