CEVİZLİ KALBURABASTI TARİFİ



CEVİZLİ KALBURABASTI TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı kıyılmış ceviz
250 gram un
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
Yarım çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu


Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Yapılışı :
1-Unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp, tereyağı, pudraşekeri, irmik ve yumurta ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek karıştırın. Kabartma tozu ve ceviz ilave edip karıştırmaya
devam edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Elinizde yuvarlayın. Daha sonra kalburabastı kalıbına veya rendenin geniş delikli tarafında yuvarlayıp şekil verin. Tatlıların tırtıklı tarafları
üste gelecek şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. 

2-Şerbet için toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kıvam alınca ocaktan alın. Fırından çıkardığınız sıcak kalburabastının
üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çekince, yaklaşık 30-35 dakika sonra servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri