PANNA COTTA TARİFİ
Malzemeler:
200 ml süt kreması
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı toz jelatin
2 yemek kaşığı su
3/4 su bardağ süzme yoğurt
1/2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı su
1/2 su bardağı yabani meyve, taze veya donmuş (frenk üzümü, böğürtlen, ahududu, likapa, kara dut, vb.)
Yapılışı:
Küçük bir sos tenceresinin içine 1 yemek kaşığı suyu ve 1 yemek kaşığı şekeri koyun.
Kısık ateşte şeker eriyene kadar fokurdatın. Meyveleri içine katın. 2-3 dakika daha pişirin.
Bir kenarda soğuması için bekletin.
Servis yaparken, bu sostan panna cotta'ların üzerine dökün.
(alt taban için isterseniz yulaflı bisküvileri parcalayıp kalıp içine koyup taban yapabilirsiniz)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder