PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ
PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
125 gram tereyağı
1 çay bardağı esmer şeker
1 portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 tane yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiğince un
İç harcı için:
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı fındık
1 yemek kaşığı kuru üzüm
1 su bardağı süt
yarım pasta keki
marmelat
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına tereyağını,1 tane yumurtayı,esmer şekeri
portakal kabuğu ve portakal suyunu ve üzerine alabildiği kadar
un ekleyerek bir hamur yapın.
İç harcı için kurutulmuş keki ve fındığı parçalayıcıdan geçirin.
Karıştırma kabına parçalanmış keki,fındığı,kakaoyu ve sütü
ilave ederek karıştırın.Kıvamı şekil verebilecek kıvamda olmalı.
Kurabiye hamurunu merdane ile açın.
Su bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller elde edin.
Yuvarlak hamurun üzerine iç harçtan ekleyin üzerine yine
hamurdan kapatın.Fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder