PORTAKALLI ISLAK KEK TARİFİ



PORTAKALLI ISLAK KEK TARİFİ

Malzemeler :
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
175 gr. margarin
1 adet havuç
2 portakalın suyu ve kabuğu
1 paket kabartma tozu

Yapılışı :
Öncelikle margarini bir tavaya alıp, eritin ve soğumaya bırakın. Bir kabın içine yağı, yumurtayı, şekeri çırpın. Daha sonra rendelediğiniz havucu, unu ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkartığımız keki servis tabağına ters çevirin. Henüz sıcakken portakal suyunu üzerinde gezdirin. Rendelenmiş kabuğunu üzerine serpin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri