ÇİÇEK EKMEK TARİFİ
ÇİÇEK EKMEK TARİFİ
Malzemeler :
4 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
su
Üzeri İçin :
Çörek otu
Yağlamak İçin :
2 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı :
Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını açıyoruz. Mayayı ortaya koyuyoruz. Üzerine sütü, sıvıyağı ve yoğurdu döküyoruz. Ortasından yoğurmaya başlıyoruz.Tuzunu atıyoruz. Gerekirse ılık su ilave ediyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu 12 bezeye ayırarak yuvarlıyoruz. Bezelere un serpiyoruz ve merdaneyle açıyoruz. Boyutları fincan tabağı büyüklüğünde olmalı. Tereyağını eritiyoruz. Açtığımız hamurları tereyağına batırıp çıkarıyoruz. Yuvarlak kelepçeli kek kalıbına yağladığımız hamuru koyuyoruz.
Diğer hamuru da kalıptakinin üzerine, üstünü tamamen kaplamayacak şekilde yerleştiriyoruz. Bütün hamurları aynı şekilde yağlayıp yanyana hafif üstüne getirerek yerleştiriyoruz. Bir bezeyi de yuvarlak şekliyle ortaya koyuyoruz. Genel görünümü çiçek şeklinde gözüküyor. Üzerine kalan tereyağını döküyoruz. Çörekotunu topun üstüne serpiyoruz. Kenarlarına da susam serpiyoruz. Mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Etiketler:
Poğaça Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder