VİŞNELİ ETİMEK TATLISI TARİFİ
VİŞNELİ ETİMEK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
1 paket etimek
yarım paket kakaolu bisküvi
Muhallebisi İçin :
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı şeker
yarım su bardağı su
2 su bardağı vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
1-2 damla limon suyu
Yapılışı :
Muhallebi için süt,un,nişasta ve şekeri bir tencereye alıp,orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Pişmesine yakın tereyağını ilave edin ve bir dakika daha pişirin.
Vişneleri rondoda püre haline getirin.Şerbetini yapmak için malzemelerin hepsini tencereye alın,koyulaşıncaya kadar pişirin.
Peksimetleri borcama yanyana dizin, pişen vişneli şerbeti üzerlerine gezdirin.
Hazırladığınız muhallebiyi şerbetlenen peksimetlerin üzerlerine dökün.
Muhallebi oda sıcaklığına gelince; tatlının en üstüne de ufaladığımız bisküvi kırıntılarını dökelim.
Buzdolabında dinlendirin ve arzu ederseniz dondurma ile servis edin.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder