VALİDE SULTAN BÖREĞİ TARİFİ


VALİDE SULTAN BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
5 adet yufka

İç İçin :
6-7 adet soğan
2 su bardağı ceviz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı tereyağ
Karabiber, tuz

Sos İçin :
2 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
Tuz

Yapılışı :
Soğanları yemeklik doğrayın. Tencereye sıvı yağı alın. İki kaşık tereyağı da ekleyip soğanların rengi dönene kadar kavurun. İri dövülmüş cevizi, karabiber ve tuzu ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Sosu için tüm malzemeleri çukur bir kasede karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yayın. Hazırladığınız sostan sürün. İkinci yufkayı buruşturarak tepsinin dışına taşmayacak şekilde yayın. Sostan sürün. Üçüncü yufkanın yarısını buruşturarak serin. Sostan sürün. Hazırladığınız cevizli soğan karışımının hepsini eşit şekilde yayın. Kalan iki buçuk yufkayı aralarına sos sürerek tepsiye dizin. Birinci yufkanın tepsi dışına sarkan kısımlarını üst iç kısmına doğru katlayın. Kalan bir çorba kaşığı tereyağı eritip üzerine sürün. Dilimleyip, 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri