KREMALI HAVUÇLU PASTA TARİFİ


KREMALI HAVUÇLU PASTA TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta
1 ½ bardak seker
2 bardak un
1 bardak sıvı yağ
100 gr. iri çekilmiş ceviz
2 ½ bardak rendelenmiş havuç
1 ½ tatli kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya, sivi kullanilacaksa 2 tatlı kaşığı
1 tutam tuz


Kreması İçin :
57 gr margarin veya tereyağı
227 gr labne peynir
2 bardak pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya
1 limon kabuğu rendesi


Üzeri İçin :
100 gr ceviz 


Yapılışı :
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye ısıtalım. Sıvı malzemelerle ,kuru malzemeleri ayrı yerde karıştırıp sonra birleştiriyoruz. İki ayrı yuvarlak kek kalıbı ya da derin bir tane kullanabiliriz. Kabımızı yağlayalım. Cevizlerimizi hafifce kavuralım ve irice robottan geçirelim. Bir kaba un , kabartma tozu, tuz, tarçın ve vanilya kuru ise koyup kenara alalım. Başka bir kapta önce yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar iyice çırpalım. Sonra yağı ekleyelim, vanilyayı sıvı kullanıyorsak onuda ekleyip çırpalım. Sonra unlu karışımı bu karışıma ekleyip güzelce çırpalım. Sonra rendelenmiş havuçlarımızı ve cevizimizi ekleyip bir spatulayla karıştırıp karışımı fırın kabımıza veya kaplarımıza alalım ve pişirelim. Kekimiz piştikten sonar iyice soğuduktan sonra kremasını sürelim.
Diğer yandan kremamızı hazırlayalım. Bir çırpma kabında yumuşak margarin ve krem peynirimizi pürüzsüz olana kadar karıştıralım. Sonra pudra şekerini ekleyip karıştırmaya devam edelim.Vanilya ve limon kabuğunu da ekleyip karıştırdıktan sonar kremamız hazır.
Kekimiz iyice soğuduktan sonra , eğer iki tane ise birinin üzerine , eğer bir kapta pişirdiysek ikiye keserek kremamızın yarısını sürelim. Kekin diğer yarısinı da kapatıp kalan kremamızı da kekimize güzelce sürdükten sonra , arzuya göre cevizle süsleyelim. Afiyet olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri