YAYLA TATLISI TARİFİ
YAYLA TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
1 Cay bardaği toz seker
1 Cay bardaği Un
5 Adet Yumurta
1 tutam tuz
1 çorba kasiği irmik
1/2 Cay bardaği siviyag
1 paket kabartma tozu
1 Kase robottan çekilmis antep fistigi
1/2 kase üzerine süslemek için biçakla kesilmiş antep fistiği
Şerbeti İcin:
2.5 Su bardaği toz seker
2 Su bardaği su
Yapılışı :
Once serbeti kaynatip sogutun.
Yumurtalari beyazlarindan ayirin, yumurta sarilarini seker ile guzelce karistirin bir kenara alin. Yumurta beyazlarini bir tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar karistirin. Un, irmik sivi yag yavas yavas yumurta akina ilave edin. Seker karisimini ekleyin , kabartma tozu ve cekilmis fistigi ilave edin. Yaglanmis borcama dokun, 180C-350F derece ayarlanmis firinda 25-30 dakika pisirin. Firindan aldiginiz tatliya soguk serberi gezdirin, 10 dakika sonra fistiklari ekleyip susleyin.
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder