YALANCI SU BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
5 Adet yufka
Harcı için:
1 Su bardağı süt
1 şişe maden suyu
1 Su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
3 Yumurta
İçi için:
1/2 Kg. beyaz peynir
1/2 Demet maydanoz
Yapılışı :
Süt, maden suyu, sıvı yağ ve yumurtalar bir kâsede çırpıcı ile karıştırılır.
Tepsinin tabanına 1 kat yufka buruşuk olarak serildikten sonra bu karışımdan üzerine bolca dökülür ve eşit şekilde yayılır. Sonra 2. ve 3. yufka aynı şekilde serilir. Her katına harçtan dökülür ve eşit şekilde yayılır.
Peynir bir kap içinde ufalanır ve kıyılmış maydanoz ile karıştırılır. 3.yufkadan sonra peynirli harcın tamamı eklenir ve tepsinin her tarafına düzgünce dağıtılır.
Diğer yufkalarda aynı şekilde serilip aralarına sıvı harç dökülür.
En üste son kalan yufka kapatılır ve üzerine kalan sıvı harcın hepsi dökülür.
Fırına vermeden önce çatalla 5–6 yerine delik açılır.
190 derecede kızarana kadar pişirilir.. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder