ÇİKOLATALI SOS VE VANİLYALI DONDURMA EŞLİĞİNDE KARAMELİZE MUZ TARİFİ
ÇİKOLATALI SOS VE VANİLYALI DONDURMA EŞLİĞİNDE KARAMELİZE MUZ TARİFİ
Malzemeler :
2 büyük olgun muz
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1/4 bardak dolu koyu kahverengi şeker
6 adet bütün olarak kurutulmuş acı, ince kırmızı biber
115 gram bitter çikolata (kabaca doğranmış)
Vanilyalı dondurma
Yapılısı :
Muzların kabuklarını soyup dörde bölün ve muz parçalarını eşit olarak 4 servis tabağına pay edin.
Ağır bir tavada orta dereceli ısıda tereyağını eritin, 1 kat muz yerleştirip üzerine şeker serpin. Ateşin ısısını orta-yüksek dereceye getirip muzları çevirerek; şeker karamelize hale gelene kadar, yaklaşık 3-4 dakika kadar pişirin.
2 adet aci biberi küçük bir sos tavasına ufalayın.Üzerine çikolata ve 1/4 fincena ek olarak 3 yemek kaşığı su ekleyip, çikolata eriyene kadar orta dereceli ısıda pişirin.
Eriyen çikolatayı 4 küçük servis kasesine pay edin.Kalan biberler ile süsleyin. Muzları yerleştirdiğiniz tabakların yanına yerleştirin. Muzun yanına dilediğiniz kadar vanilyalı dondurma ekleyerek servis edin.
Etiketler:
Kolay Tatlılar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder