SUSAMLI POĞAÇA TARİFİ
SUSAMLI POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
1 paket yaş maya (42 gr.)
2 yemek kaşığı şeker
125 gr. eritilmiş tereyağ
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi İçin :
Beyaz peynir ve kaşar peynir rendesi
Üzeri İçin :
Yarım bardağı su
2 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Bolca susam
Yapılışı :
Yoğurma kabına yaş maya ve şekeri alın.Üzerine ılık su ve sütü ekleyip,6-8 dk. bekletin.Böylece mayanın kabarmasını sağlamış oluyoruz.Mayanın üzerine yumurta ve yağları ekleyip,karıştırın.Son olarak tuz ve unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru ağzı kapalı olarak 45-50 dk. mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanırken istediğiniz iç malzemeyi hazırlayın.Ayrıca üzeri için bir kaseye su,pekmez ve sıvıyağı alıp,karıştırın.
Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alıp,bezeler yapın.Bu bezeleri elinizle yaklaşık çay tabağı büyüklüğünde açın ve içine iç malzemeden koyun.Poğaçaların iki ucunu birleştirin ve birleştirilen yeri alta getirin.Bu şekilde tutup, poğaçanın üst kısmını pekmezli suya batırın ve susama bulayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye poğaçaları dizin ve keskin bir bıçakla üzerlerini çizin.
Yarım saat kadar tepside beklettikten sonra önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Etiketler:
Poğaça Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder