KOLAY BURMA TATLISI TARİFİ
KOLAY BURMA TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
11 tane baklavalık yufka
2su bardağıiri dövülmüş ceviz
250 gr margarin ve tereyağ karışımı
Şerbet İçin :
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı :
Bir tane baklava yufkasını tezgaha yaydım,fırçayla erimiş yağ karışımından her tarafına sürdüm.Yağı sürerken dozunu iyi ayarlamak lazım az sürerseniz kuruluğundan çok sürerseniz ıslaklığından dolayı yufka büzdürürken kırılabilir veya yırtılabilir.Yufkanın her tarafına cevizden serptim ince oklava ile yufkayı ortaya doğru her iki tarafından büzdürüp oklavadan çıkarıp borcama dizdim.Bütün yufkaları aynı şekilde hazırladıktan sonra kalan yağı tepsideki tatlının üzerine sürdüm 180 derece Isıtılmış fırında pişirdim.bu arada Şerbeti 10 dak. kaynatıp limon suyu sıkıp beş dak. daha kısık ateşte kaynatıp soğutalım.Burma fırından çıkartıldıktan ilk sıcaklığını attıktan sonra soğuk şerbeti dökelim..İstenilen boyutta kesip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder