TAVUKLU BOHÇA BÖREĞİ TARİFİ
TAVUKLU BOHÇA BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
1 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 yufka
1 su bardağı süt
İçi İçin :
1 su bardağı ceviz
Tuz, pul biber, kimyon
2 tavuk but
Yapılışı :
Süt, yağ ve yumurta çırpılır ve tezgaha yayılan bir yufkanın üzerine sürülür. Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır. Haşlanmış tavuk etinin içine bütün iç malzeme eklenir. Yufkaların kenarları katlanarak kare şekli verilir. Üç kısımlara iç harç eklenir ve zarf şeklinde kapatılır. Üstüne yumurtanın sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. Kızarana kadar pişirilir. Afiyet Olsun.
Etiketler:
Börek Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder