SAKIZLI LORLU KURABİYE TARİFİ
SAKIZLI LORLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
-2 Parça Damla Sakızı
- 1 Çay kaşığı Karbonat
- Çeyrek Adet Limonun Suyu
- 250 Gr Lor Peyniri
- 1 Kase Susam
- 1 Su bardağı Toz Şeker
- 2 Su bardağı Un
- 2 Adet Yumurta
- Çeyrek Su bardağı Zeytinyağı
Hazırlanışı :
2 yumurtadan (birinin beyazı ayrılacak).Zeytinyağı, lor, şeker ve yumurtalar karıştırılır. Karbonat limon suyunda eritilir ve un ile birlikte diğer karışıma eklenir. Karışım iyice yoğurulup yumuşak bir hamur elde edilir. Damla sakızı havanda incecik dövülüp hamura ilave edilir ve hamur biraz daha yoğrulur. Hamurdan ufak parçalar alınıp yuvarlanır ve hafifçe çırpılmış yumurta akına ve susama bulanıp yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.
Etiketler:
Poğaça Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder