KIRMIZI ŞARAPLI ARMUT TATLISI TARİFİ
KIRMIZI ŞARAPLI ARMUT TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
4 Adet Armut (Büyük Boy)
1 Şişe Kırmızı Şarap (Büyük Boy)
4 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Çubuk Tarçın
Yarım Kibrit Kutusu Kadar Zencefil
Servise Özel :
1 Tatlı Kaşığı Vanilya
4 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
200 Gram Krem Peynir (Küçük Boy Kutu, Akışkan)
Yapılışı :
1. Kırmızı şarabın tamamını dar ancak derin, bir tencereye dökün. Kaynamaya başladıktan sonra alkolün uçması için 1 dakika kaynatın.
2. Armutları sapları üzerinde kalacak şekilde soyun, 1 dakika kaynamış şarabın içine yerleştirin, her armuta bir yemek kaşığı şeker dökün.
3. Tenceredeki şarabın içine çubuk tarçını ve zencefili ekleyin, kapağını kapattığınız tencereyi bir saat kısık ateşte armutların her tarafının renk alması için ara sıra karıştırıp soslayarak pişirin.
Servise Özel :
4. Krem peyniri, pudra şekeri ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın (dilerseniz mikserle çırpın).
5. Armutlar soğuduktan sonra yanına sosu ekleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder