BAL KABAKLI YAŞ PASTA TARİFİ



BAL KABAKLI YAŞ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 kg soyulmuş doğranmış balkabağı
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
200 ml krema
1 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı bal
yarım su bardağı file antep fıstığı

Pandispanya İçin :
4 yumurta
4 türk kahvesi fincanı toz şeker
4 türk kahvesi fincanı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı :
Önce pandispanyasını hazırlıyoruz ki dinlensin. Yumurtanın sarısını ve akını ayırıyoruz. Yumurta akını cam bir kapta köpürüp kar gibi olana kadar çırpın. Toz şekerin yarısını ekleyin şeker eriyene kadar bir müddet daha çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta sarıları, kalan şeker ve kaynar suyu 7-8 dk çırpın. Yağı ekleyin çok az daha çırptıktan sonra yumurta akları, elediğimiz un,kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin tahta kaşıkla karıştırıp 24 cm lik pasta çemberine yada yağladığınız kalıba boşaltın. hamuru çemberin kenarlarına çekin bulaştırın ki rahat tutunsun çembere tırmansın.
175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişdiğini kürdanla test edip fırından çıkarın.
balkabağını tencereye alın 2 su bardağı toz şekeri üzerine gezdirin bir iki taşım kaynayınca altını kısın. Yumuşayınca kapağını açın hem rengi kızarsın hemde şerbetini çeksin yoğunlaşsın. Pişince altını kapatın soğumaya bırakın.
Pandispanyayı ortasından iki eşit parçaya bölün. Portakal suyuna 2 yemek kaşığı şeker döküp karıştırın. Portakal suyuyla ıslatın. Kremanın üçte ikisini kaseye alın mikserle koyulaşana kadar çırpın. Püre haline getirdiğiniz kabak ve cevizin yarısını çırptığınız kremaya ekleyip karıştırın. Pandispanyaya kalan kremayı sürün üstüne balkabağı püresi sürün. Diğer yarısını üstüne kapatın. Balkabağıyla pandispanyanın her yerini sıvayın. File fıstığı pastanın yanlarına yapıştırın. buzdolabında 4-5 saat soğuttuktan sonra kalan cevizi balla karıştırıp üstüne dökün servis edin.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri