KARBONATLI HAMUR KIZARTMASI TARİFİ
KARBONATLI HAMUR KIZARTMASI TARİFİ
Malzemeler :
3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı yoğurt ( sulu yerinden olmasına özen gösterin )
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
Kızartmak İçin :
Sıvı yağ
Yapılışı :
Karıştırma kabını alıyoruz ve yoğurdu, yumurtayı, karbonat ve tuzu içine alıp iyice çırpıyoruz. Unu da içine katıp yoğurmaya başlıyoruz. İyice yoğurduğunuz hamuru 10 dakika kadar dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru 3 santim kalınlığında açıyoruz ve bardak yardımı ile yuvarlak ve ya üçgen şekiller elde ediyoruz. Elde ettiğimiz yuvarlak şekilleri kızğın yağda kızartıyoruz. Kızaran ikramlıkları havlu kağıdınüzerine koyalım ki yağını çeksin. Ardından servis tabağına alın. Afiyet Olsun.
Etiketler:
Börek Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder