ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA TARİFİ
ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA TARİFİ
Pandispanyası için Malzemeler :
4 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
aldığı kardar un
1 Kahve fincanı süt
Kabartma tozu
Vanilya
Pasta kreması için Malzemeler :
3 Su bardağı süt
1 Çay bardağı şeker
2,5 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı tereyağ
2 Paket vanilya
Dışı için Malzemeler :
2 paket çikilotalı kremşanti
hindistan cevizi
Yapılışı :
Öncelikle yumurtalarmz ılık olack ve derin bir kap da yumurtaları şeker ile mikserimizn en yüksek seviyesnde 10 dk.kadar çırpalım..bu karışımın içine un,,kabartma tozu ve vanilyayı eleyelim.bir miktar daha çırpdktan sonra içine sütü de ilave edelim.çırpalım isteğe göre kakao da ilave edebilirsiniz ve yağlanmş pandispanya kalıbımıza dökelim..fırını ısıtmadan 150 derece de sadece alt kısmını çalıştırarak içini çekene kadar pişirelım.yaklaşk 40 dk.ve asla fırının kapağnı açmayalm..pişmesne yakın kontrol etmek içn açıp bıcak yardmyla pişip pişmedigne bakablirsiniz..bir miktar da üstünü kızartıp kekimizi soğumaya bırakalm..Diğer yandan kremamız için olan malzemelrden tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemelri iyice çırpıp kısık ateste pişirelım..piştikten sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyip mikser yardımıyla çırpalım..kekımızi ortadan ikiye kesıp sütle ıslatalım kremamızı döküp yayalım..diğer kısmı ustune kapatıp tekrar sütle ıslatalım.üzerindeki tarife göre hazırladığımız kremsantımız ile süsleyelım hındıstan cevizi serpelim dolapta 2 saat bekletip servis edelim
AFİYET OLSUN
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder