KANDİL SİMİDİ TARİFİ



KANDİL SİMİDİ TARİFİ

MALZEMELER :

4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvıyağ
200 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı su

ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
Susam
Çörekotu

YAPILIŞI:

Öncelikle tüm kuru malzemeyi elekten geçirin ve karıştırın.Sonra un karışımının ortasına açacağınız çukura yumurtayı,sıvıyağı ve suyu ekleyin.Sıvı malzemeyi karıştırarak yavaşça un karışımına yedirin.Malzemeler hamurlaşırken,oda sıcaklığındaki margarini ekleyin ve yoğurarak karışıma yedirin. Yoğurmaya devam edin.Yağlı ve ele yapışmayan bir hamur elde etmek istiyoruz.Çok sert olmayan ancak yumuşaktan serte yakın bir kıvamı olmalı.
Pürüzsüz,topaklanmamış ve ele yapışmayan bir hal aldığında 15-20 dakika kadar hamuru dinlendirin.Masada rulo şeritlere dönüşen hamur parçalarına son olarak halka şeklini verin ve iki ucunu birbirine yapıştırın. Susamlı yapacağınız kandil simitlerini önce yumurta akına batırın sonrada susama bulayın.Çörekotlu olacak olanlarında üzerine yumurtanın sarısını sürün ve üzerlerine çörekotu serpin.Kandil simitlerini önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 20-30 dakika kadar pişirin.
Afiyet Olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri