ARMUTLU KAHVELİ KEK TARİFİ
ARMUTLU KAHVELİ KEK TARİFİ
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Un
Islatmak İçin :
1 çorba kaşığı granül kahve
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
Ara Katlar İçin :
4 armut
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı karanfil
Yapılışı :
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Şekeri döküp mikser ile 3-4 dakika çırpıyoruz. Süt, sıvıyağ, kakao, vanilya, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve 6 çorba kaşığı unu koyup karıştırıyoruz.
Yağlanmış kek kalıbına karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Ara katları için, armutu soyup dilimliyoruz. Tencereye koyuyoruz. Toz şeker ve karanfili katıp kendi suyu ile kısk ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.
Pişen armutları soğumaya bırakıyoruz. Pişen keki fırından çıkarıp servis tabağına ters çeviriyoruz. Keki kalıbından ayırıyoruz. Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz. Keki ıslatmak için, granül kahve, toz şeker ve sütü kaseye koyup karıştırıyoruz.
Kekin alt tabanını ıslatıyoruz. Soğuyan armutların yarısını diziyoruz. Diğer kekide ıslatıp armutun üzerine kapatıyoruz. Kalan armutları üzerine dizip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Etiketler:
Kek
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder