TART TARİFİ
TART TARİFİ
Hamuru icin Malzemeler :
150 gr yumusak tereyagi yada margarin
150 gr seker
2 yumurta
1 paket vanilya
4 yemek kasigi süt
1 paket kabartma tozu
yeterince un
İci icin :
500 gr isgin
1 cay bardagi seker
1 acuv dövülmüs ceviz
1 cay kasigi tarcin
Yapılışı :
Hamur malzemeleri yogurularak buz dolabinda 10 dakika kadar bekletirlir bu arada isginlar soyulur ve küp küp dogranir,hamurdan 1/3 ayrilarak yaglanmis kelepceli kaliba yerlestirilir kenarlar 3 veya 4 cm kalinliginda yüksek burakilir,üzerine isginlar yerlestirlir sonra seker,ceviz ve tarcin üzerine serpilir hamurdan kalan parcada üzerine heryere esit gelecek sekilde rendelenir önceden isitilmis firinda 170 derecede üzeri kizarana dek pisirilir
Etiketler:
Kolay Tatlılar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder