BİTTER ÇİKOLATALI DOĞUM GÜNÜ PASTASI TARİFİ


BİTTER ÇİKOLATALI DOĞUM GÜNÜ PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
1 Tane UNO 3 katlı pastaban(sade),

1 paket kremşanti,
1 su bardağı meyve suyu,
2 tane muz 
80 gr bitter çikolatarendelenmş
yarım su bardağı toz şeker,
3 su bardağı süt,
4 yemek kaşığı un,
1 paket vanilya,
1 tatlı kaşığı nişasta,
yarım çorba kaşığı nişasta,
yarım paketlabne peyniri

Yapılışı :
süt ve nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar çırpın. Elde edilen karışıma un, vanilya ve şekeri ilave edin, Hafif afeşte sürekli çırpma teli ile çırprarak koyu kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz bu karışımı ocaktan alın. Üzerine labne peynirini de ilave edin hepsini iyice karıştırın.
Uno pastabanınızın bütün katmanlarını meyvesuyuyla ıslatın. Daha sonra kremanın yarısını pastabanınızın üzerine iyice yayıp muzun yarısını üzerine dizin. Dizdikten sonra pastabanınızın ikinci katmanını üzerine koyun.
Geriye kalan kremayı üzerine yayın ve elinizde geriye kalan muz parçalarını dizin, Pastabanınızın en üst katmanını üzerine koyduktan sonra süt ile çırptığınız kremşanti ile pastanızın etrafını kaplayın üzerine doğranmış çilekler ile süsleyin.
Kremalı yaş pastanızı, damak zevkinize göre çikolata rendesi ve muz, çilek gibi çeşitli meyvelerle daha farklı bir biçimde süsleyebilirsiniz. Bir saat boyunca yaş pastanızı dolapta beklettikten sonra servis yapınız:-)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri