PORTAKAL KREMALI TOP KEK TARİFİ



PORTAKAL KREMALI TOP KEK TARİFİ

Kekin Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı ince portakal babuğu rendesi (1 adet büyük boy portakalı rendenin ince kısmında ince rendelenmiş ve sadece sarı kısmından beyazı alınmadan)
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
2,5 su bardağı un

İç malzemesi :
10 yemek kaşığı süt (1 çay bardağı )
1 nescafe fincanı su
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı tepeleme un
1 tatlı kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı ince portakal kabuğu rendesi
2 çay kaşığı kakao

Yapılışı :
* Önce kekin malzemelerinden yumurta ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri de sırasıyla karıştırıp elde ettiğimiz hamuru tart kalıbında kağıt kalıblara 2şer yemek kaşığı koyuyoruz. Fırında 20-25 dakikada pişer.
* Tüm iç malzemeleri kakao hariç tencereyi ocağa koymadan karıştıralım. Ateşin üzerinde sürekli karıştırarak pişirelim. (katı olmayacak keki ısırdığımızda akışkan olmalı)
* Pişen top kekimizin ortalarını bir tatlı kaşığı ile boşaltıyoruz. İç malzeme ile istediğimiz miktarda dolduruyoruz. İç malzemeyi ona göre fazla yapmamız gerekir.
* Çay süzgeci ile kakaoyu top keklerin üzerine serpebiliriz..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri