PIRASALI BÖREK TARİFİ



PIRASALI BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
5 bardak un
20 gr. yaş maya
tuz
aldığı kadar ılık su


İçi için:
1 kg. pırasa
1 adet soğan
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı un veya mısır unu
pul biber, karabiber, tuz

Yapılışı :
Un, maya, tuz ve ılık su ile hamuru tutun. 20 dakika dinlendirin. Pırasaları bütün olarak yıkayın. ikiye bölüp, halka halka doğrayın. (yarım ay şeklinde olacak.) Bir tencereye sıvıyağ, yemeklik doğradığınız soğanı, pırasayı, tuzu koyun ve 5 dakika kavurun. Ateşten alın, ılınınca sütü, yumurtayı, unu ve baharatlarını koyun ve karıştırın. 8 parçaya bölün. Tabak büyüklüğünden biraz büyük açın. 6 parçanın aralarına sıvıyağ sürüp, üst üste koyun. Elinizle yuvarlak tepsinizin dışında çıkacak şeklide açıp, yağlanmış tepsiye koyun. Hazırladığınız harçın tamamını koyun. Kalan 2 parçayı tabak büyüklüğünde açın, arasına yağ sürüp üst üste koyup elinizle tepsi büyüklüğünde açın. Harçın üzerine koyun. Tepsinin dışına taşan 6 bezenin parçaların bükerek yanlarını kapatın. Üzerine sıvıyağ sürüp, bir kaç yerinden bıçakla delin. 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Afiyet Olsun:-) Diğer Börek tarifleri için web sitemizi ziyaret ediniz. 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri