ÇİKOLATALI KOLAY KÖSTEBEK PASTA TARİFİ
Malzemeler :3 yumurta oda sıcaklığında
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı su
50 gr.kakao
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
80 gr.bitter çikolata
Kreması İçin :
3 su bardağı soğuk süt
4 yemek kaşığı tepeleme un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri bembeyaz köpürene kadar mikserle çırpıyoruz.Suyunu ekleyip tahta spatula ile karıştırıyoruz,un,vanilya,kakao ve kabartma tozunu eleyip ekleyerek spatula ile ka rıştırıyoruz.Bitter çikolatayı benmari usulü eritip onuda karışıma ekleyip pişirme kağıdı serili 24 cm.çapında kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.Kekimiz pişerken krema malzemelerini tereyağ,vanilya ve hindis tan cevizi hariç çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.Ocaktan alınca içine, tere yağ,vanilya ve hindistan cevizini ekleyip mikserle çırpıyoruz.Derin bir kase içine strech film kaplayıp pişen kekimizin üst tabanını alta yerleştiriyoruz. Orta sını krema ile kaplıyoruz kalan kek parçasınıda kapatıp üstüne süt gezdirip buzdola bında 1 gece bekletiyoruz.Servis tabağına ters çevirip robot tan geçirilmiş kek parçalarıyla kaplayıp servis yapıyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş
:
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder