KADAYIFLI KEK TARİFİ
KADAYIFLI KEK TARİFİ
Malzemeler:
4 yumurta.
1 su bardağı toz şeker.
1 su bardağı sıvı yağ.
2 paket kabartma tozu.
2 paket vanilya şekeri.
4 fincan un. ( türk kahvesi fincanı. )
200 gr çiğ kadayıf. ( ufalanmış )
1 su bardağı ufalanmış ceviz içi.
Yapılışı :
Yumurta, toz şekeri karıştırma kabına koyalım ve mikserle güzelce çırpalım. Vanilya şekeri, sıvı yağ ilave edelim çırpalım. Un, kabartma tozunu da ekleyelim mikserin yavaş ayarında çırpmaya devam edelim. Son olarak kadayıf ve çeviz içimizide ekleyelim. Çok az çırpalım, yağlanmış tepsimize orantılı bir şekilde yayadım.
180C* 40- 45 Dakika pişirelim.
Şerbet :
4 su bardağı toz şeker.
4 su bardağı su. ( ben 5 su bardağı kullandım. )
biraz limon suyu.
Yapılışı :
Şekerimizi ve suyumuzu tenceremize koyalım. Kaynamaya başlayınca içerisine limon sıkalım. Yaklaşık 10- 15 dakika orta hararetli ocakta kaynatalım.Tatlımızın keki soğuk olmalı, şerbeti ise sıcak. ( Şerbet ocaktan alındıktan sonra yaklaşık 5-10 dakika bekletilmeli yavaş yavaş ve aşamalı bir şekilde tatlıya dökülmeli.Afiyet olsun...
Etiketler:
Kek
,
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder