KREMALI KIRMIZI KEK TARİFİ


KREMALI KIRMIZI KEK TARİFİ

Malzemeler :
1.5 su bardağı şeker
2 yumurta
Yarım su bardağı vişne reçeli suyu
Yarım su bardağı kaynamış kırmızı pancarın suyu
125 gr yumuşak tereyağı
1 Su Bardağı Ayran
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı kabartma tozu


Krema İçin :
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı tereyağı


Yapılışı :
Tereyağ ile Şekeri mikser ile karıştırıp yedirin, üzerine yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin ve köpürtün. Diğer bir kapta ise vişne reçeli suyu ve pancar suyunu iyice karıştırın ve asıl kabımıza onlarıda ekleyin karıştırmaya devam edin. Şimdi ise mikserinizin hızını düşük seviyeye getirerek, az un az ayran ekleyerek 4 ayrı seferde karışıma katınız ve karıştırmaya devam ediniz. (Kadife görünümünü vermek için bu işlemi dikkatli uygulayınız) Son olarak vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kek için hazırlama aşamasını tamamlıyoruz ve önceden 175 derecede ısıttığımız fırına kek kalıbına boşaltığımız kek içeriğimizi 20-25 dk pişirme süresince fırına veriyoruz.
Orta ateşte tencere içinde un ve sütü iyice karıştırıp , topaklanmayı önleyerek karıştırıyoruz ve kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatıp oda sıcaklığına ordan da yarım saat boyunca durmak üzere buz dolabına alıyoruz, tekrar dışarı çıkarıp sıvı tereyağı,şeker ve vanilya eklediğimiz karışımı mikser ile yüksek hızda kabarana kadar çırpıyoruz.
Ve son olarak pişen kekimizin üstüne veya istiyorsanız keki enine dilimlere ayırarak arasına sürüp servise sunuyoruz. Afiyet Olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri