MUZLU PİRAMİT PASTA TARİFİ
MUZLU PİRAMİT PASTA TARİFİ
Malzemeler :
3 su bardağı süt
1 yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı un/ tepeleme
2 yemek kaşığı nişasta/tepeleme
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağ
2 adet muz
2 paket sade petibör bisküvi
İri kıyılmış, kavrulmuş fındık
Yapılışı :
Tercihen teflon bir tencerede, 3 su bardağı sütün icinde, yumurtayı, şekeri, unu, nişastayı ve kakaoyu tel çırpıcı ile karıştırın.
Koyu bir muhallebi kıvamına gelip kabarcıklar çıkana kadar sürekli karıştırarak, orta ateşte pişirin.
Ocaktan indirip, 1 yemek kaşığı kadar tereyağı ilave edip, iyice karıştırın.
15 dakika kadar, ara sıra karıştırarak ılınmasını bekleyin.
Dikdörtgen bir tepsiye, kenarlardan sarkacak şekilde strech serin. Üzerine eni 3 sıra, boyu ise 5 veya 6 sıra olmak üzere petibör bisküvileri 1 sıra dizin.
Üzerlerine kakaolu pudingten sürüp, ikinci kat bisküviyi yerleştirin.
Tekrar pudingi sürüp (pastanın dış kısmına sürmek için de ayırın) orta sıradaki bisküvilerin üzerine boylamasına iki muzu yerleştirin.
Tepsiye yerleştirdiğiniz streçhle birlikte, kenardaki bisküvileri kaldırıp kapatarak piramit şeklini oluşturun (ortadaki bisküviler tabanı oluşturacak).
Buzdolabına kaldırıp birkac saat soğumasını ve katılaşmasını bekleyin.
Soğuduktan sonra streçhi açıp cıkarın, kalan pudingi kenarlarına sürün.
Pastanın üzerine iri cekilmis, kavrulmus fındık serpiştirip, servis yapın.
Afiyet olsun
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder