UN HELVASI TARİFİ
UN HELVASI TARİFİ
MALZEMELER :
1 paket margarin
2 su bardağı un
hindistan cevizi,ceviz ya da tarçın süslemek için
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su yada süt
Yapılışı:
1- Margarin tencerede eritilir.Üzerine un eklenerek unun rengi koyulaşana kadar tahta kaşıkla kavrulur(20 dakikadan az olmayacak)
2- Ayrı bir kapta kaynatılan suda toz şeker eritilir, kavrulan ve rengi koyulaşan una ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir.
3- Tahta kaşığa yapışmayacak kıvama gelince ocaktan alınır ve tencerenin kapağı kapatılarak dinlendirilir.
Etiketler:
Kolay Tatlılar
,
Resimli Helva Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder