BAYAT EKMEK TATLISI TARİFİ
BAYAT EKMEK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı ekmek kırıntısı; iyice dövülmüş yada rondodan geçirilmiş ( yoksa galeta unu da olur )
1 su bardağı hindistan cevizi
1 tepeleme yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı mavi haşhaş
isteğe bağlı portakal ya da limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti İçin :
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı pekmez
Krema İçin :
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı :
Önce yumurta ve şeker sonra sırayla diğer malzemeler eklenerek çırpılır. .Tepsiye dökülür. Ben büyük boy yuvarlak borcam tepsi kullandım. Daha yüksek olması istenirse kalıp küçültülebilir .Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Şerbet malzemeleri kaynatılır . Tatlı da ılık, şerbet de ılık olacak . Krema malzemelerini bir tencereye alıp iyice çırpıp ocağa koyuyoruz muhallebi kıvamını bulana kadar pişiriyoruz. Şerbeti bayat ekmeklerin üzerine döktükten sonra üzerine kremayı ilave ediyoruz. Afiyet Olsun.
Etiketler:
Resimli Tatlı Tarifleri
,
Şerbetli Tatlılar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder