KAKAOLU İRMİK HELVASI TARİFİ



KAKAOLU İRMİK HELVASI TARİFİ

MALZEMELER :

1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
100 gr margarin
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık

Sosu için:
1 paket bitter çikolata
Yarım çay bardağı süt
100gr margarin

HAZIRLANIŞI:
Küçük bir kasenin içine sıcak suyu ve şekeri koyup, şeker iyice eriyene kadar karıştırın.Derin bir tencereye margarini koyup eritin sonra içine irmiği ekleyip pembeleşene kadar kavurun.İrmik renk aldıktan sonra içine kakaoyu,iri çekilmiş fındığı ekleyip karıştırın.
Daha sonra içine şerbeti ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte irmik göz göz olana kadar pişirin. Pişen helvayı demlendirin. Demlenen helvayı iyice karıştırıp, havalandırın.
Sosu için küçük bir tencerenin içine su koyup, kaynatın. Üzerine cam bir kase otutturup,içine parçalara böldüğünüz çikolatayı koyup yani benmari usulü eritin. Çikolata eridikten sonra içine oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini ve sütü koyup karıştırın.Devamlı karıştırarak sos kıvamına gelene kadar pişirin.
Servis tabağına aldığınız kakolu helvanın üzerine çikolatalı sosu gezdirip servis edin.Arzuya göre hindistan cevizi serpip sosu ayrı olarakda servis edebilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri