VİŞNELİ PASTA TARİFİ


VİŞNELİ PASTA TARİFİ

Pandispanya için Malzemeler :
4 Adet (iri) Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı (320 gr.) Şeker
3 Türk Kahvesi Fincanı (150 gr.) Fındık Aromalı Kek Unu
1 Türk Kahvesi Fincanı (100 gr.) Yoğurt
1 Türk Kahvesi Fincanı (25 gr.) Kakao
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su

Krema için :
3 Su Bardağı (600 ml.) Süt
2 Çay Bardağı (150 gr.) Şeker
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı (25 gr.) Kakao
2 Tatlı Kaşığı (10 gr.) Mısır Nişastası
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Paket Dr.Oetker Kakaolu Krem Şanti

Ara süsleme, üst kaplama ve keki ıslatmak için;
1 Su Bardağı (200 ml.) Ilık Süt
1 Tatlı Kaşığı Kahve
1 Su Bardağı Vişne
1/2 Su Bardağı Kavrulmuş Fındık
1 Paket Dr.Oetker Kakaolu Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt (Krem şanti için)


Pandispanya Yapılışı :
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Sarıları büyükçe bir kaba, akları ise mutlaka cam veya çelik kaseye koymayı, yumurtaların oda sıcaklığına gelmesini beklemeyi, unutmayın.
Yumurta aklarını, bir tutam tuz ile çırparak kar haline getirin. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. (Kıvam kaseyi ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde olmalı)
Yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile, şeker eriyip, karışım mayonez kıvamını alıncaya kadar çırpın.
Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin çok az daha çırpın.
Ayrı bir kaba fındık aromalı un ve kakaoyu eleyin.
Sıvı karışıma, un ve kakaoyu ekleyin. Mikserin en düşük hızında, unlar kayboluncaya kadar çırpın.
Yumurta aklarını, karışıma ekleyin ve tahta kaşık veya silikon spatula ile nazikçe, yumurta aklarını fazla söndürmeden karıştırın.
22 cm.lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı kaba boşaltın, kalıbı mutfak tezgahına 1-2 kez vurarak (2 cm. kadar yukarıdan yere bırakma şeklinde), kabarcıklar oluşmasını sağlayın.
175 derece de önceden ısıtılmış fırında 45-50 dk. pişirin. (Benim fırınım tam 1 saatte pişiriyor, ne eksik ne fazla:)
Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Fırından çıkardıktan 10-15 dk sonra, keki kalıptan çıkarın ve ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.

Krema Yapılışı :
Krem şanti hariç, tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Karışım ılınıncaya kadar ara ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
Karışım ılınınca, 1 paket krem şantiyi (toz halde) ekleyin ve mikser ile 3-4 dk çırpın.

Pasta Yapılışı :
Pandispanyayı 3 eşit parçaya ayırın.
Kelepçeli kalıbı tabanı olmadan, pasta yapacağınız servis tabağına yerleştirin.
Ilık süt ile kahveyi karıştırın.
1.parçayı en alta koyun. Sütlü kahvenin üçte biri ile keki ıslatın.
Kremanın yarısını yayın.
Vişne ve fındığın yarısını kremanın üzerine serpin.
Üzerine 2.parçayı koyun. Yine sütlü kahve ile ıslatın.
Kalan vişne ve fındığı serpin.
3. parça keki de koyun ve sütlü kahve ile ıslatın.
Üzerine bir kapak kapatarak, 1 gün buzdolabında bekletin.
Ertesi gün, pastanızı kalıptan çıkarın ve krem şanti ile kaplayıp, süsleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri