CEVİZLİ BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı su
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı su
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç İçin :
250 gr ceviz
4 yemek kaşığı şeker
Sıvı yağ (açılan yufkanın yağlanması için)
Üzeri İçin :
Susam
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edince küçük bezeler ayrılır. Her beze ince ince açılır. İçine biraz sıvıyağ damlatılır ve her tarafı yağlanır.
Ceviz mutfak robotunda çok ince olmayacak şekilde çekilir. Şeker ile karıştırılır. Bu yağlanmış bezelerin her tarafına serpiştirilir. Rulo yapılarak verev şeklinde kesilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Üzeri yağlanır ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet Olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder