CEVİZLİ BÖREK TARİFİ


CEVİZLİ BÖREK TARİFİ


Malzemeler :
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı su
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç İçin :
250 gr ceviz
4 yemek kaşığı şeker
Sıvı yağ (açılan yufkanın yağlanması için)

Üzeri İçin :
Susam

Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edince küçük bezeler ayrılır. Her beze ince ince açılır. İçine biraz sıvıyağ damlatılır ve her tarafı yağlanır.
Ceviz mutfak robotunda çok ince olmayacak şekilde çekilir. Şeker ile karıştırılır. Bu yağlanmış bezelerin her tarafına serpiştirilir. Rulo yapılarak verev şeklinde kesilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Üzeri yağlanır ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet Olsun


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri