ÇİKOLATALI RULO PASTA TARİFİ



ÇİKOLATALI RULO PASTA TARİFİ

Malzemeler :
4 yumurta akı
4 yumurta sarısı
80 gr toz şeker
10 ml bal
1 yemek kaşığı su
40 gr un
20 gr kakao
İç harcı için
200 gr beyaz çikolata
3 gr jelatin
75 ml krema
2 yumurta sarısı
3 yumurta akı 25 gr toz şeker

Üzeri için :
150 ml krema
150 ml bitter çikolata
Beyaz çikolata
Dağ çileği

Yapılışı :
4 yumurta akını kaseye alın.
Mikserle kar gibi olana kadar çırpın.
Başka bir kapta 4 yumurta sarısı ve şekeri çırpın.
Balı ve suyu ilave edin.
Yumurta aklarını spatula ile yavaşça yumurta sarılı malzemeye yedirin.
Kakao ve unu ekleyip spatula ile karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine malzemeyi döküp yayın.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin.
Fırından alıp üzerine temiz bir mutfak havlusu yerleştirin.
Dikkatlice rulo şeklinde sarın.
3 yumurta akını kuru bir cam kaseye alın.
Kar gibi olana kadar mikserle çırpın.
Beyaz çikolatayı küçük parçalar şeklinde kırın.
Şeker ve kremayla birlikte cam kaseye alıp karıştırarak benmari usulü eritin.
Jelatini ilave edip karıştırın.
Kaseyi sıcak suyun üzerinden alın.
Çırpılmış yumurta aklarını ekleyip yavaş hareketlerle karıştırın.
Keki dikkatlice açıp üzerine bu harcı yayın.
Tekrar rulo şeklinde sarın.
Buzdolabında 40 dakika bekletin.
Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın.
Üzerine çikolatayı ekleyip karıştırın.
Ocaktan alıp karıştırarak ılındırın.
Buzdolabında katılaşmasını sağlayın.
Rulo kekin üzerini çikolatalı krema ile kaplayın.
Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun:-)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri