LOKUM HALİVE TARİFİ



LOKUM HALİVE TARİFİ

HAMURU İÇİN 
MALZEMELER:
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
15gr yaşmaya veya 1 tatlı kaşığı kurumaya
2 çay kaşığı tuz

İÇİ İÇİN:
2-3 tane haşlanmış patates
1 küçük baş kurusoğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz,karabiber,toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan

KIZARTMAK İÇİN:
1,5 su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:

Mayayı 1 bardak ılık suda çözündürün.Diğer malzemeleri de ekleyip,ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yapın.Ilık bir yerde 1 saat mayalandırın. Haşlanmış patatesleri ezin.Soğanı yemeklik doğrayıp 3 yemek kaşığı yağda kavurun.Patates,soğan,tuz ve baharatları karıştın (Bu iç malzemeye reyhan çok farklı bir aroma katıyor,eksik etmeyin derim)
Hamuru 4 bezeye ayırıp 3-4 mm kalınlığında açın 10x10cm kareler halinde kesip,iç malzemede koyun ve üçgen şekilde kapatın.Kızgın yağda kızartıp servis yapın..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri