KARAMELLİ MUHALLEBİ TARİFİ

KARAMELLİ MUHALLEBİ TARİFİ

Muhallebisi İçin:

- 1,5 lt. süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya

Karamel İçin:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kutu (200 ml) krema

Yapılışı:
1. Öncelikle süte unu, şekeri ve vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen muhallebiyi pürüzsüz olması için güzelce çırpın ve kaselere paylaştırın.
2. Ayrı bir yerde karameli hazırlayın. 2 su bardağı toz şekeri çelik bir tencerede karıştırarak eritin. Şeker iyice eriyip karamelleşince suyu ve tereyağını ekleyin, karıştırmaya devam edin. Karamelin altını kapatınca kremayı da ekleyin ve karıştırın, soğumaya bırakın. (Donmaması için buzdolabına bırakmamanızı öneririm).
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri