KARAMELLİ MUHALLEBİ TARİFİ
Muhallebisi İçin:
- 1,5 lt. süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Karamel İçin:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kutu (200 ml) krema
Yapılışı:
1. Öncelikle süte unu, şekeri ve vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen muhallebiyi pürüzsüz olması için güzelce çırpın ve kaselere paylaştırın.
2. Ayrı bir yerde karameli hazırlayın. 2 su bardağı toz şekeri çelik bir tencerede karıştırarak eritin. Şeker iyice eriyip karamelleşince suyu ve tereyağını ekleyin, karıştırmaya devam edin. Karamelin altını kapatınca kremayı da ekleyin ve karıştırın, soğumaya bırakın. (Donmaması için buzdolabına bırakmamanızı öneririm).
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder